fbpx

‘CVO Vitant is dé plek voor levenslang leren in het Antwerpse’

Centrum voor volwassenenonderwijs (CVO) Provincie Antwerpen, CVO SOPRO en Toekomstonderwijs pakken vandaag uit met de nieuwe fusienaam ‘CVO Vitant’. “Daarmee wordt CVO Vitant dé plek voor levenslang leren in het Antwerpse”, zegt gedeputeerde Luk Lemmens, bevoegd voor Onderwijs. 

Elk centrum brengt zijn eigen opleidingsaanbod en expertise mee. Zo staat CVO Provincie Antwerpen bekend om zijn voedingsopleidingen, zoals kok, zaalverantwoordelijke en het eenjarig traject Horeca. Het centrum, dat lesplaatsen heeft in Antwerpen, Kapellen en Stabroek, zette de afgelopen jaren al sterk in op arbeidsgerichte opleidingen, waaronder knelpuntberoepen als elektromecanicien en slager-spekslager.

CVO SOPRO is gespecialiseerd in Nederlands voor anderstaligen (NT2) en Hebreeuws, terwijl Toekomstonderwijs zich kan beroepen op meer dan 35 jaar ervaring in het tweedekansonderwijs.

Levenslang leren

Het centrum neemt de bestaande opleidingen en lesplaatsen van de 3 CVO over in Antwerpen, Berchem, Hoboken, Kapellen en Stabroek. Dat maakt Vitant de plek voor volwassenen die opnieuw willen studeren.

“Bij Vitant krijgen cursisten veel keuzemogelijkheden binnen het opleidingsaanbod en kunnen ze nog meer rekenen op ondersteuning en begeleiding”, zegt directeur van het nieuwe centrum Ann Cleemput.

Infomomenten

De infomomenten starten in maart. Voor meer informatie over de data en lesplaatsen kan je terecht op deze gloednieuwe website. Of like de nieuwe facebookpagina om helemaal bij te blijven!