fbpx

Bereider van visproducten

Inhoud

Ben je gepassioneerd door vis, schaal- en schelpdieren?

Dan is de opleiding Bereider van visproducten iets voor jou!

In deze opleiding werken we thematisch. In elke les wordt een type vis, schaal- of schelpdier uitgebreid besproken en voorbereid voor bereiding en verkoop (bv. gefileerd). Er worden ook telkens bereidingen toegepast met dit panklare product.  Je degusteert de bereidingen en krijgt de mogelijkheid om de producten aan te kopen aan kostprijs. In dit concept combineren we in de tweejarige opleiding telkens 2 modules (zie schema hiernaast).

1° opleidingsjaar:

In de module Panklaar maken en opslaan/bewaren verse vis leer je vis controleren bij ontvangst (kwaliteit, kwantiteit, traceerbaarheid), panklaar maken en correct stockeren.

In de module Eenvoudige verkoopklare visgerechten leer je sauzen en soepen, salades, koude en warme gerechten met vis, schaal- en schelpdieren bereiden. Je leert ook schotels voor fondue, gourmet, barbecue, wok en steengrill samenstellen.

2° opleidingsjaar:

In de vervolgmodule Verkoopklare visgerechten worden de meer gespecialiseerde sauzen en soepen (zoals consommés en bisques), salades, koude en warme gerechten in de praktijk gebracht.

In de module Verkoop vis en aanverwante producten leer je de voorraden en bestellingen beheren en opvolgen, op basis van de marktsituatie en -tendensen het assortiment aanpassen. Je leert de toonbank op een correcte manier vullen en decoreren,  klanten informeren, bestellingen opnemen en afwerken.

Voor wie?

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten.

Duur van de opleiding

De opleiding telt in totaal  320 lestijden, verspreid over 4 modules, in 2 opleidingsjaren (telkens van september tot juni).

Prijs

De totale kostprijs is samengesteld uit het inschrijvingsgeld (€1,50 per lesuur) en een bijdrage voor het cursusmateriaal (grondstoffen, cursus). Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig.

Kijk na of je in aanmerking komt voor een vrijstelling of vermindering van het inschrijvingsgeldopleidingscheques, een opleidingspremie of betaald educatief verlof.

Waar en wanneer?

Campus PIVA

Desguinlei 244
2018 Antwerpen
03 242 26 19

Lesmomenten:
Je kan deze opleiding ’s avonds volgen. Je start met de opleiding in september.

INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN

Campus PIVA Antwerpen

Voor info kan je ons telefoneren op het nummer 03 242 26 19  of  mailen info@cvovitant.be.

Heb je nog een vraag? Stel ze via dit invulformulier.

Andere opleidingen die je mogelijk ook interesseren

BAKKER
SPEC NA NAGERECHTEN
SPEC NA NAGERECHTEN