fbpx

Diploma Secundair Onderwijs

Er zijn twee manieren om als volwassene je diploma secundair onderwijs te behalen. Of je volgt bij CVO Vitant een ASO-opleiding, of je combineert onze opleiding Aanvullende Algemene Vorming met een diplomagerichte beroepsopleiding.

CVO Vitant biedt meerdere diplomagerichte beroepsopleidingen aan. Hieronder vind je een overzicht.

Je kunt de opleiding Aanvullende Algemene Vorming ook combineren met een beroepsopleiding uit een ander centrum voor volwassenonderwijs (CVO).

ASO-opleidingen

Humane wetenschappen

Wetenschappen-wiskunde

Heb je geen getuigschrift tweede graad ASO? Dan start je met een voortraject.

Aanvullende Algemene Vorming

In de opleiding Aanvullende Algemene Vorming (AAV) volg je algemene vakken zoals Nederlands, wiskunde en ICT. Als je deze opleiding combineert met een diplomagerichte beroepsopleiding , behaal je zo je diploma secundair onderwijs. CVO Vitant biedt 15 diplomagerichte opleidingen aan, maar je kan AAV ook combineren met een opleiding van een ander Centrum voor Volwassenenonderwijs

Opstap

Opstap is een taalintensief traject naar je diploma in het volwassenenonderwijs. Je start met een stevig pakket Nederlands en enkele modules uit Aanvullende Algemene Vorming. We werken samen met jou aan je kennis en vaardigheden om je slaagkansen te verhogen.

Meer weten? Inschrijven?

Vul het contactformulier in en wij maken een afspraak met jou – op onze campus of online.

Philip

“De leerkrachten nemen de tijd om alles goed uit te leggen en behandelen je met respect. Ze geven je het gevoel dat je het toch kan.”

Aanvullende Algemene Vorming en Kok 

Sara – 38 jaar

“Omdat het al 20 jaar geleden was dat ik mijn diploma secundair onderwijs behaalde, was ik op zoek naar een opfriscursus als voorbereiding op een universitaire studie. Nu volg ik bij Vitant enkele wetenschapsmodules zodat ik binnenkort kan starten aan mijn opleiding voor bio-ingenieur.”

Wetenschappen-wiskunde
Laurence – 48 jaar

“Geen diploma hebben, was toch altijd een gemis. Ik weet dat ik geen dommerik ben, maar heb geen papiertje om dat te bewijzen.”

Aanvullende Algemene Vorming en Maatwerk damespatronen