fbpx

Elektromecanicien

Inhoud

Als Elektromecanicien ben je een technische duizendpoot. Je werkt met elektrische, hydraulische, pneumatische en mechanische onderdelen van industriële installaties. Je herstelt defecten en voert controles uit om technische storingen te voorkomen.

Onze opleiding biedt je een degelijke basiskennis van wiskunde, ICT en montage- en demontagetechnieken. Verder leer je de beroepsspecifieke vaardigheden en competenties voor het onderhouden, diagnosticeren en herstellen van industriële installaties. De opleiding voorziet hiernaast in een aantal bijkomende attesten die nodig zijn om te mogen werken in een industriële omgeving zoals VCA, EHBO, vorklift, flensmonteur…

Door de combinatie van deze beroepsopleiding met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, kan je eveneens een volwaardig diploma secundair onderwijs behalen. Hiermee verhoog je je je kansen op werk en een hoger loon.

We bieden deze opleiding aan als duaal traject, waarbij je leert op school én minstens een derde van de tijd leert op de werkvloer.

Voor wie?

Voor cursisten vanaf 16 jaar (vanaf 18 jaar voor het gedeelte Aanvullende Algemene Vorming).

Bij inschrijving leg je een basistest af over wiskunde, mechanica/elektriciteit en ICT en bespreken we of je een voortraject volgt of het gewone beroepstraject. Ook kijken we na of je door eerdere diploma’s of werkervaring in aanmerking komt voor vrijstellingen.

Duur van de opleiding

We bieden deze opleiding in een duaal traject aan. Dat betekent dat je zowel in ons centrum als op de werkplek leert.

Je kan de opleiding Elektromecanicien op twee manieren volgen:

  • Je kan deze opleiding volledig in avondonderwijs volgen. Dan duurt het 2 jaar voordat je de opleiding afrondt.
  • Of je volgt de opleiding in dag- en avondlessen. In dit intensieve traject behaal je op 10 maanden tijd je certificaat. Als je werkloos bent, kom je voor het intensieve traject mogelijk in aanmerking voor tussenkomst van de VDAB.

Vrijstellingen voor bepaalde modules kunnen je traject verkorten.

Prijs

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor bijvoorbeeld de aankoop van handboeken, een rekenmachine, vervoer…

Informeer je of je in aanmerking komt voor een vrijstelling of vermindering van het inschrijvingsgeld, opleidingscheques, een opleidingspremie of betaald educatief verlof.

Ben je werkloos? Dan is het ook mogelijk om deze opleiding vergoed te krijgen via VDAB, mét behoud van je werkloosheidsuitkering. Vraag na of je deze opleiding via het OKOT-traject mag starten bij VDAB.

HET PROJECT DUAAL LEREN VAN CVO VITANT LOOPT MET DE STEUN
VAN HET EUROPEES SOCIAAL FONDS

Waar en wanneer?

Campus De Masten

Kapelsestraat 222 A
2950 Kapellen
03 317 10 96

Lesmomenten:

Een overzicht van de lesmomenten op Campus De Masten vind je hieronder. Afhankelijk van je individuele voorkennis en voorkeuren zijn leertrajecten tussen 6 maanden en 2 jaar mogelijk. We stellen samen met jou een traject op maat op.
Het leren op de werkplek loopt hiermee parallel, daarvoor komen afspraken tussen jou en het bedrijf zelf.

INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN

Campus De Masten

Voor inlichtingen ben je welkom tijdens de openingsuren op maandag- en dinsdagavond van 13u tot 17u, woensdag en donderdag van 18u tot 20u of bel je naar Paul Buyens op het nummer 0479 02 39 16.

Heb je nog een vraag? Stel ze via dit invulformulier.

Inschrijven kan ter plaatse op onze campus tijdens de openingsuren of bezoek ons tijdens ons infomoment.

Andere opleidingen die je mogelijk ook interesseren

Klik hier om meer te weten over onze opleiding transportbediendeCVO Vitant