fbpx

Finaliteiten Gids/Reisleider

Inhoud

Ben je geslaagd voor de basismodules Gids/Reisleider? Dan kan je verder met de specialisatiemodules (finaliteiten). Deze specialisatiemodules brengen je de praktijkknepen van het vak. Ze worden afwisselend ingericht.

  • Finaliteit Kunst- en cultuurstad Antwerpen (schooljaar 2020-2021 VOLZET – zet je op de reservelijst)
  • Finaliteit Museumgids (schooljaar 2021-2022)
  • Finaliteit Stadsgids Mechelen (schooljaar 2022-2023)
  • Finaliteit Reisleider Vlaanderen (schooljaar 2020-2021)
  • Finaliteit Reisleider Europa/verre bestemmingen (schooljaar 2021-2022)
  • Bestemmingsmodule Kerkengids (nog te bepalen)

Finaliteit Kunst- en Cultuurstad Antwerpen (schooljaar 2020-2021)

Antwerpen, een waaier aan  mogelijkheden! Verken het historisch centrum met zijn kathedraal, verborgen steegjes en een ruime keuze aan musea; geniet van een streekbier op een van de vele terrasjes of ontsnap even aan de drukte en kuier langs de Scheldekaaien. Sla een voorraad Antwerpse handjes in, probeer een elektrische step uit of gluur binnen bij een bekende modeontwerper. En vergeet zeker niet om een toneelstuk of opera mee te pikken!

Wil jij groepen kennis laten maken met deze prachtige stad?

Je kan elk jaar starten in het basisjaar; de finaliteit Antwerpen wordt om de twee jaar ingericht.

Finaliteit Museumgids (schooljaar 2021-2022)

Klopt jouw hart voor de musea? Duik jij graag in de geschiedenis die een voorwerp verbergt? Wil jij jouw passie delen met de bezoekers?
Na een basisjaar met kunst, cultuur, geografie, toerisme en praktijkoefeningen ben je klaar om van start te gaan met de finaliteit museumgids.

Je kan elk jaar starten in het basisjaar; de finaliteit Museumgids wordt om de twee jaar ingericht.

Finaliteit Stadsgids Mechelen (schooljaar 2022-2023)

Mechelen heeft heel wat te bieden! Beleef de besloten hofjes in het museum Hof van Busleyden, beklim de Sint-Romboutstoren en geniet daarna als een echte bourgondiër van de streekproducten in een van de vele horecazaken, of volg met het hele gezin de kinderwandeling en laat de kinderen op het reuzegrote beeld van Opsinjoorke spelen…

Bovendien is het centrum autoluw en dus ideaal om met een gids te verkennen!

In de directe omgeving van Mechelen vind je ook meerdere toeristische hoogtepunten:  denk maar aan de Wintertuin van de Ursulinen, dierenpark Planckendael, Technopolis en nog veel meer.

Wil jij de gids zijn die van Mechelen zijn thuishaven maakt?

Aarzel niet en start in september 2020  al met het basisgedeelte van de opleiding. Je hebt dan twee jaar de tijd om alle modules hiervan af te werken, zodat je in september 2022 klaar bent voor de start van het specialisatiejaar Stadsgids Mechelen.

Voor wie?

Om te starten in een finaliteit, moet je geslaagd zijn voor het basisjaar Gids/Reisleider en slagen voor een screening van 1 vreemde taal voor gidsen, of 2 vreemde talen voor reisleiders. Vrijstelling van deze test is mogelijk onder voorwaarden.

Aan het einde van de finaliteit leg je in diezelfde taal een taalexamen af (1 taal voor gidsen, 2 talen voor reisleiders), met inbegrip van vakjargon.

Duur van de opleiding

Iedere finaliteitsopleiding bestaat uit 3 modules met een totaal van 240 lestijden. Je hebt les op 1 of 2 avonden per week; er zijn ook meerdere uitstappen voorzien in het weekend.

Prijs

De totale kostprijs is samengesteld uit het inschrijvingsgeld (€1,50 per lesuur) en een bijdrage voor het cursusmateriaal.

Kijk na of je in aanmerking komt voor een vrijstelling of vermindering van het inschrijvingsgeld, of een opleidingspremie. Je kan geen gebruik maken van betaald educatief verlof  of opleidingscheques.

Waar en wanneer?

Campus PIVA

Desguinlei 244
2018 Antwerpen
03 242 26 19

Lesmomenten:

2020-2021: finaliteit Kunst- en Cultuurstad Antwerpen: donderdagavond en soms op zaterdag (meestal een halve dag, soms een hele).

2020-2021: finaliteit Reisleider Vlaanderen: woensdagavond, met een aantal uitstappen op zaterdag en een driedaags reisexamen.

INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN

CAMPUS PIVA ANTWERPEN

Voor info kan je ons telefoneren op het nummer 03 242 26 19  of langskomen tijdens de openingsuren van het onthaal.

Of bezoek ons tijdens ons infomoment.

Het onthaal is open van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 16u.

Heb je nog een vraag? Stel ze via dit invulformulier.

Inschrijvingen voor nieuwe cursisten starten op donderdag 12 december 2019, vanaf 16u op onze campus.

Andere opleidingen die je mogelijk ook interesseren

gids
gids
gids
gids
gids
gids
gids