Ga naar de inhoud van de pagina
CVO Vitant
Menu
Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet Provincie Antwerpen
  • Home

Opleidingen

Klik hier om je opleiding te zoeken

Interesse

  • Diploma secundair onderwijs
  • Horeca
  • Bakkerij
  • Slagerij
  • Voeding
  • Techniek
  • Drankenkennis
  • Mode
  • Gids Reisleider
  • Administratie en logistiek
  • Voorbereiding politie-examen
  • Talen
  • Nederlands tweede taal
  • ICT

Campus

  • Campus De Masten, Kapellen
  • Campus Lozana, Antwerpen
  • Campus Maalboot, Hoboken
  • Campus PITO Stabroek
  • Campus PIVA, Antwerpen
  • Campus Zurenborg, Antwerpen

Wanneer

  • Dagonderwijs
  • Avondonderwijs

Specifieke types onderwijs

  • DUAAL leertraject
  • Diploma secundair onderwijs
  • Diplomagerichte beroepsopleiding
  • VDAB-traject
  • Nascholing
  • Specialisatie
  • EVC
  • ICT voor leerkrachten

Sneltraject Assistent slager (12 weken)

In dit sneltraject volg je 12 weken dagonderwijs en stomen wij je klaar tot Assistent slager. Je behaalt het certificaat van Slager distributie. Werkzoekenden kunnen dit traject gratis volgen via de VDAB.

Assistent slager

Sneltraject horeca - kok & kelner - (eenjarig Hotelbedrijf)

Droom je van een eigen horeca- of cateringzaak? In deze opleiding vertrek je vanuit de basis en stroom je na een jaar uit als volleerd kok en kelner.

eenjarig traject horca

Sneltraject Hulpkok (16 weken)

Volg een intensief dagtraject van 16 weken en doorloop alle modules van Hulpkok. Via VDAB kan je deze opleiding gratis volgen, als je voldoet aan de voorwaarden.

VDAB hulpkok

Starten met bakken

Wil je leren bakken? Dan kan je starten met deze modules.

Starten met koken

Wil je leren koken? Dan start je met deze modules.

Koken basis

Bakker

Van boerenbrood tot rozijnenbrood, van krentenbollen tot zonnebloempittenbrood: je leert de lekkerste broden bakken.

PIVA bakker

Bakkerij (OLO-Rotonde vzw)

Heb je extra zorgbegeleiding nodig? Ook dan kan je leren bakken in het volwassenenonderwijs. Samen met OLO-Rotonde vzw organiseert CVO Vitant een opleiding op maat.

Bakkerij OLO-Rotonde vzw

Bakkerij - module suikerwerk, snoep en zoetigheden

Leer verschillende technieken om met suiker aan de slag te gaan. Maak heerlijke zoete zondes van zachte karamel, nougat, cuberdons tot creatieve werkstukken in suiker.

Vitant suikerwerk

Bakkerij medewerker

Brood bakken en gebakjes maken: tijdens de opleiding leer je de basis om te kunnen werken in een bakkerij of thuis aan de slag te gaan.

medewerker bakkerij

Banketbakker

Javanais, kaastaart, madeleines, carré confiture, tompouce, eclairs, advocaatbavarois: de smakelijkste banketproducten komen aan bod.

Banketbakker

Bereider van visproducten

Ga je graag met vis, schaal- en schelpdieren aan de slag in de keuken? Dan is deze opleiding iets voor jou!

bereider visproducten

Charcutier - Bereider van vleesproducten

Maak je eigen vleesbroodbeleg van vers vlees.

Slagerij charcuterie

Chef de partie

Na hulpkok kan je je specialiseren in een productgroep via de vier opleidingen van Chef de partie.

Chef de partie

Chef de partie - Wereldkeuken Desserten, gebak en brood

In deze specialisatie maak je een culinaire reis met gerechten met desserten, gebak en brood. Producten en technieken uit specifieke landen en werelddelen komen aan bod.

wereldnagerechten 1

Chef de partie - Wereldkeuken vis, schaal- en schelpdieren

In deze specialisatie maak je een culinaire reis met gerechten met vis, schaal- en schelpdieren. Producten, kruiden, technieken uit specifieke landen en werelddelen komen aan bod.

Vitant vis wereldkeuken

Chocoladebewerker

Leer zelf chocoladefiguren, pralines, studentenhaver of truffels maken om je vingers bij af te likken.

Chocoladebewerker

Hulpkelner

Wil je aan de slag in een restaurant als kelner? Dan start je met de basisopleiding ‘Hulpkelner’ waarbij je gasten leert ontvangen en bedienen.

Hulpkelner

Hulpkok

Na je opleiding keukenmedewerker ga je een trapje hoger naar hulpkok. Je leert bistrogerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Ook een gastvriendelijke bediening komt in deze opleiding aan bod.

Hulpkok

Hulpkok - Bistronagrechten

Een heerlijk nagerecht sluit elke maaltijd perfect af. In de cursus Bistronagerechten leer je de lekkerste desserts maken. Zowel zoet als hartig passeren de revue.

bistro nagerechten

Ijsbereider

Je leert niet alleen roomijs bereiden, ook gebakjes als eclairs en madeleines komen aan bod. En de lekkerste ijstaarten natuurlijk!

ijsbereider

Kelner

Wil je aan de slag in een restaurant als kelner? Na de opleiding heeft de mise-en-place geen geheimen meer en kan jij klanten doen watertanden over het menu.

Kelner

Keukenmedewerker

Wil je aan de slag in de keuken van een restaurant of je kooktalent naar een hoger niveau tillen? In de opleiding Keukenmedewerker leer je alle basistechnieken. Daarna groei je verder naar (hulp)kok.

Keukenmedewerker

Kok

Wil je aan de slag in de keuken van een restaurant of je kooktalent naar een hoger niveau tillen? Na de opleiding tover je vlot een consommé van grijze garnalen of een kriekenvlaai op tafel.

Kok

Nederlands en bakken

Wil je leren bakken maar is je Nederlands nog niet zo goed? Start dan met een cursus bakken met taalondersteuning Nederlands. Je maakt broden, baguette, pistolets...

Cursist bakkerij aan het werk

Nederlands en koken

Je wil leren koken maar je Nederlands is nog niet zo goed? Volg dan de cursus koken met taalondersteuning Nederlands.  Je leert recepten lezen, uitwerken en verschillende kook- en snijtechnieken.

koken cvo

Slager - spekslager

Leer alles om als slager aan de slag te gaan: van vlees aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als gehakt, patés, salami, vol-au-vent en ossenstaartsoep.

slagerij ontvangstcontrole

Slager - spekslager (sneltraject 2-jarig)

Leer alles om als slager aan de slag te gaan: van vlees aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als gehakt, patés, salami, vol-au-vent en ossenstaartsoep.

slagerij ontvangstcontrole

Slager distributie

Wil je aan de slag als slager in een supermarktketen of de distributiesector, dan is deze opleiding iets voor jou!

slager distributie

Slagerij - culinaire gerechten

Wil je kant-en-klare maaltijden of meer verfijnde culinaire gerechten aanbieden als slager? Dat leer je in deze opleidingsmodules.

Slagerij panklaar kip

Slagerij - Module Aankoop-, verkoop-, voorraadbeheer slagerij

Volg de theoretische module Aankoop-, verkoop-, voorraadbeheer en leer hoe je een slagerij kan uitbaten.

slagerij winkel kassa

Slagerij - Module Deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden

In deze module van Slagerij leer je deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden.

slagerij deelstukken

Slagerij - Module Karkassen uitsnijden en versnijden

In deze module van Slagerij leer je de eerste handelingen van het uitbenen. Je krijgt meerdere deelstukken om uit te benen.

slagerij karkas

Slagerij - Module Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte

Wie specifiek geïnteresseerd is in wild-en gevogelte leert er alles over in deze modules.

slagerij gevogelte

Slagerij - Module Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij

In deze module leer je voedselveilig te werken, een correct voorraadbeheer te doen en alles correct te verpakken en te etiketteren. Bovendien leer je gourmetschotels, schnitzels en cordon bleus maken.

Ontvangstcontrole

Slagerij - Module Panklaar maken vers vlees

In deze module leer je vlees verwerken naar worsten, chipolata's, burgers, vinken, schnitzels, cordon bleus, ... Je maakt en dresseert je eigen gourmetschotel.

Slager spekslager

Slagerij - Module Portioneren van vlees

In deze module leer je om uitgebeende deelstukken van gevogelte, varkens, runderen, lam, kalf maar ook paard, wild, exotisch vlees, konijnen, …te versnijden.

slager distributie

Slagerij - Module Toonbankorganisatie en -verkoop

Je leert een toonbank correct te vullen met kant-en-klare gerechten, vers vlees, vleeswaren, salades,... Tevens leer je ook vleeswaren te snijden en klanten correct te bedienen.

Toonbankorganisatie

Slagerij - Module Toonbankpresentatie slagerij

In deze module leer je een ruim gamma van producten te maken die in de toonbank kunnen geplaatst worden zoals salades, wokbereidingen, braden van kip aan het spit...

slagerij toonbank

Slagerij - Modules verkoopklare gerechten

In deze module leer je eenvoudige gerechten maken zoals soepen, maaltijdsalades, stoverijen, buffetjes, ...om ze te verkopen in een slagerij.

slagerij verkoopklare gerechten

Slagerij - Modules verwerking deelstukken

In deze module leer je de eerste stappen van het uitbenen. Je werkt voornamelijk met lam, varken en kip.

vleesbewerker

Slagerij medewerker

Leer vers vlees versnijden en te verwerken tot een panklaar product, een verkoopklaar gerecht of tot charcuterie.

slagerij hapje

Sneltraject Grootkeukenhulpkok (18 weken VDAB)

Werkzoekend en wil je aan de slag in een grootkeuken? Via VDAB kan je deze opleiding gratis volgen, als je voldoet aan de voorwaarden.

VDAB grootkeukenhulpkok

Suiker- en marsepeinbewerker

Ga creatief aan de slag met marsepein en leer suikerproducten maken als cuberdons en pomme d’amour.

suiker- en marsepeinbewerker

Uitbener - uitsnijder

Leer deelstukken en karkassen van rund, varken, lam en gevogelte versnijden, uitbenen, bewerken en opdelen.

slagerij karkas

Vleesbereider

Leer vleesbereidingen maken op basis van gemalen vlees zoals worsten, hamburgers, vinken en rollades, en op basis van niet-gemalen vlees zoals vleesbrochettes, schnitzels en gemarineerde ribbetjes.

slagerij gehakt

Vleesbewerker

Leer deelstukken uitbenen en te versnijden tot panklare producten als kotelet, tournedos en côte à l’os.

slagerij toonbank snijden

Wild- en gevogelteslager

Leer alles om als wild- en gevogelteslager aan de slag te gaan: van vlees van wild en gevogelte aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als terrines, consommés, vol-au-vent en preparé.

slagerij gevogelte
Naar boven
  • Opleidingen
  • Info en inschrijvingen
  • Locaties
  • Over ons
  • Samenwerken
  • Contact
  • Infomomenten
  • Moodle
  • Vacatures
  • Nieuws
  • Pers
  • © 2025 Provincie Antwerpen - CVO Vitant
  • Cookieverklaring
  • Privacy
  • Toegankelijkheidsverklaring
  • Over deze website

Volg ons:

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • © 2025 Provincie Antwerpen - CVO Vitant
  • Cookieverklaring
  • Privacy
  • Toegankelijkheidsverklaring
  • Over deze website

Volg ons:

  • facebook
  • linkedin
  • instagram