Assistent slager (sneltraject 12 weken) In dit sneltraject volg je 12 weken dagonderwijs en stomen wij je klaar tot Assistent slager. Werkzoekenden kunnen dit traject gratis volgen via de VDAB.
Slager distributie Wil je aan de slag als slager in een supermarktketen of de distributiesector, dan is deze opleiding iets voor jou!
Slagerij medewerker Leer vers vlees versnijden en te verwerken tot een panklaar product, een verkoopklaar gerecht of tot charcuterie.
Bakker Van boerenbrood tot rozijnenbrood, van krentenbollen tot zonnebloempittenbrood: je leert de lekkerste broden bakken.
Bakkerij (OLO-Rotonde vzw) Heb je extra zorgbegeleiding nodig? Ook dan kan je leren bakken in het volwassenenonderwijs. Samen met OLO-Rotonde vzw organiseert CVO Vitant een opleiding op maat.
Bakkerij medewerker Brood bakken en gebakjes maken: tijdens de opleiding leer je de basis om te kunnen werken in een bakkerij of thuis aan de slag te gaan.
Banketbakker Javanais, kaastaart, madeleines, carré confiture, tompouce, eclairs, advocaatbavarois: de smakelijkste banketproducten komen aan bod.
Bereider van visproducten Ga je graag met vis, schaal- en schelpdieren aan de slag in de keuken? Dan is deze opleiding iets voor jou!
Chef de partie Na hulpkok kan je je specialiseren in een productgroep via de vier opleidingen van Chef de partie.
Chocoladebewerker Leer zelf chocoladefiguren, pralines, studentenhaver of truffels maken om je vingers bij af te likken.
Grootkeukenhulpkok (Sneltraject 18 weken VDAB) Werkzoekend en wil je aan de slag in een grootkeuken? Via VDAB kan je deze opleiding gratis volgen, als je voldoet aan de voorwaarden.
Horeca - keuken & zaal (sneltraject eenjarig Hotelbedrijf) Droom je van een eigen horeca- of cateringzaak? In deze opleiding vertrek je vanuit de basis en stroom je na een jaar uit als volleerd kok en kelner.
Hulpkelner Wil je aan de slag in een restaurant als kelner? Dan start je met de basisopleiding ‘Hulpkelner’ waarbij je gasten leert ontvangen en bedienen.
Hulpkok Na je opleiding keukenmedewerker ga je een trapje hoger naar hulpkok. Je leert bistrogerechten bereiden, dresseren en klaarzetten. Ook een gastvriendelijke bediening komt in deze opleiding aan bod.
Hulpkok (sneltraject 16 weken) Volg een intensief dagtraject van 16 weken en doorloop alle modules van Hulpkok. Via VDAB kan je deze opleiding gratis volgen, als je voldoet aan de voorwaarden.
Ijsbereider Je leert niet alleen roomijs bereiden, ook gebakjes als eclairs en madeleines komen aan bod. En de lekkerste ijstaarten natuurlijk!
Kelner Wil je aan de slag in een restaurant als kelner? Na de opleiding heeft de mise-en-place geen geheimen meer en kan jij klanten doen watertanden over het menu.
Keukenmedewerker Wil je aan de slag in de keuken van een restaurant of je kooktalent naar een hoger niveau tillen? In de opleiding Keukenmedewerker leer je alle basistechnieken. Daarna groei je verder naar (hulp)kok.
Kok Wil je aan de slag in de keuken van een restaurant of je kooktalent naar een hoger niveau tillen? Na de opleiding tover je vlot een consommé van grijze garnalen of een kriekenvlaai op tafel.
Nederlands en koken Je volgt een module Koken met taalondersteuning Nederlands. Je leert recepten lezen, uitwerken en verschillende kook- en snijtechnieken.
Slager - spekslager Leer alles om als slager aan de slag te gaan: van vlees aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als gehakt, patés, salami, vol-au-vent en ossenstaartsoep.
Slager - spekslager (sneltraject 2-jarig) Leer alles om als slager aan de slag te gaan: van vlees aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als gehakt, patés, salami, vol-au-vent en ossenstaartsoep.
Slagerij - culinaire gerechten Wil je kant-en-klare maaltijden of meer verfijnde culinaire gerechten aanbieden als slager? Dat leer je in deze opleidingsmodules.
Slagerij - Module Aankoop-, verkoop-, voorraadbeheer slagerij Volg de theoretische module Aankoop-, verkoop-, voorraadbeheer en leer hoe je een slagerij kan uitbaten.
Slagerij - Module Deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden In deze module van Slagerij leer je deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden.
Slagerij - Module Karkassen uitsnijden en versnijden In deze module van Slagerij leer je de eerste handelingen van het uitbenen. Je krijgt meerdere deelstukken om uit te benen.
Slagerij - Module Panklaar maken vers vlees In deze module leer je vlees verwerken naar worsten, chipolata's, burgers, vinken, schnitzels, cordon bleus, ... Je maakt en dresseert je eigen gourmetschotel.
Slagerij - Module Portioneren van vlees In deze module leer je om uitgebeende deelstukken van gevogelte, varkens, runderen, lam, kalf maar ook paard, wild, exotisch vlees, konijnen, …te versnijden.
Slagerij - Module Toonbankorganisatie en -verkoop Je leert een toonbank correct te vullen met kant-en-klare gerechten, vers vlees, vleeswaren, salades,... Tevens leer je ook vleeswaren te snijden en klanten correct te bedienen.
Slagerij - Module Toonbankpresentatie slagerij In deze module leer je een ruim gamma van producten te maken die in de toonbank kunnen geplaatst worden zoals salades, wokbereidingen, braden van kip aan het spit...
Slagerij - Modules verkoopklare gerechten In deze module leer je eenvoudige gerechten maken zoals soepen, maaltijdsalades, stoverijen, buffetjes, ...om ze te verkopen in een slagerij.
Slagerij - Modules verwerking deelstukken In deze module leer je de eerste stappen van het uitbenen. Je werkt voornamelijk met lam, varken en kip.
Suiker- en marsepeinbewerker Ga creatief aan de slag met marsepein en leer suikerproducten maken als cuberdons en pomme d’amour.
Uitbener - uitsnijder Leer deelstukken en karkassen van rund, varken, lam en gevogelte versnijden, uitbenen, bewerken en opdelen.
Uitbener - uitsnijder - EVC-Traject Werk je al lang als slager of als uitbener in een vleesverwerkingsbedrijf maar mis je nog een officieel bewijs Uitbener-uitsnijder? Laat via dit EVC-traject je competenties officieel erkennen.
Vleesbereider Leer vleesbereidingen maken op basis van gemalen vlees zoals worsten, hamburgers, vinken en rollades, en op basis van niet-gemalen vlees zoals vleesbrochettes, schnitzels en gemarineerde ribbetjes.
Vleesbewerker Leer deelstukken uitbenen en te versnijden tot panklare producten als kotelet, tournedos en côte à l’os.
Wild- en gevogelteslager Leer alles om als wild- en gevogelteslager aan de slag te gaan: van vlees van wild en gevogelte aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als terrines, consommés, vol-au-vent en preparé.