Ga naar de inhoud van de pagina
CVO Vitant
Menu
Je ziet plots goed wat de provincie allemaal doet Provincie Antwerpen
  • Home

Opleidingen

Klik hier om je opleiding te zoeken

Interesse

  • Diploma secundair onderwijs
  • Horeca
  • Bakkerij
  • Slagerij
  • Voeding
  • Techniek
  • Drankenkennis
  • Mode
  • Gids Reisleider
  • Administratie en logistiek
  • Voorbereiding politie-examen
  • Talen
  • Nederlands tweede taal
  • ICT

Campus

  • Campus De Masten, Kapellen
  • Campus Lozana, Antwerpen
  • Campus Maalboot, Hoboken
  • Campus PITO Stabroek
  • Campus PIVA, Antwerpen
  • Campus Zurenborg, Antwerpen

Wanneer

  • Dagonderwijs
  • Avondonderwijs

Specifieke types onderwijs

  • DUAAL leertraject
  • Diploma secundair onderwijs
  • Diplomagerichte beroepsopleiding
  • VDAB-traject
  • Nascholing
  • Specialisatie
  • EVC
  • ICT voor leerkrachten

Sneltraject Assistent slager (12 weken)

In dit sneltraject volg je 12 weken dagonderwijs en stomen wij je klaar tot Assistent slager. Je behaalt het certificaat van Slager distributie. Werkzoekenden kunnen dit traject gratis volgen via de VDAB.

Assistent slager

Charcutier - Bereider van vleesproducten

Maak je eigen vleesbroodbeleg van vers vlees.

Slagerij charcuterie

Slager - spekslager

Leer alles om als slager aan de slag te gaan: van vlees aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als gehakt, patés, salami, vol-au-vent en ossenstaartsoep.

slagerij ontvangstcontrole

Slager - spekslager (sneltraject 2-jarig)

Leer alles om als slager aan de slag te gaan: van vlees aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als gehakt, patés, salami, vol-au-vent en ossenstaartsoep.

slagerij ontvangstcontrole

Slager distributie

Wil je aan de slag als slager in een supermarktketen of de distributiesector, dan is deze opleiding iets voor jou!

slager distributie

Slagerij - culinaire gerechten

Wil je kant-en-klare maaltijden of meer verfijnde culinaire gerechten aanbieden als slager? Dat leer je in deze opleidingsmodules.

Slagerij panklaar kip

Slagerij - Module Aankoop-, verkoop-, voorraadbeheer slagerij

Volg de theoretische module Aankoop-, verkoop-, voorraadbeheer en leer hoe je een slagerij kan uitbaten.

slagerij winkel kassa

Slagerij - Module Deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden

In deze module van Slagerij leer je deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden.

slagerij deelstukken

Slagerij - Module Karkassen uitsnijden en versnijden

In deze module van Slagerij leer je de eerste handelingen van het uitbenen. Je krijgt meerdere deelstukken om uit te benen.

slagerij karkas

Slagerij - Module Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte

Wie specifiek geïnteresseerd is in wild-en gevogelte leert er alles over in deze modules.

slagerij gevogelte

Slagerij - Module Ontvangstcontrole en voorraadbeheer slagerij

In deze module leer je voedselveilig te werken, een correct voorraadbeheer te doen en alles correct te verpakken en te etiketteren. Bovendien leer je gourmetschotels, schnitzels en cordon bleus maken.

Ontvangstcontrole

Slagerij - Module Panklaar maken vers vlees

In deze module leer je vlees verwerken naar worsten, chipolata's, burgers, vinken, schnitzels, cordon bleus, ... Je maakt en dresseert je eigen gourmetschotel.

Slager spekslager

Slagerij - Module Portioneren van vlees

In deze module leer je om uitgebeende deelstukken van gevogelte, varkens, runderen, lam, kalf maar ook paard, wild, exotisch vlees, konijnen, …te versnijden.

slager distributie

Slagerij - Module Toonbankorganisatie en -verkoop

Je leert een toonbank correct te vullen met kant-en-klare gerechten, vers vlees, vleeswaren, salades,... Tevens leer je ook vleeswaren te snijden en klanten correct te bedienen.

Toonbankorganisatie

Slagerij - Module Toonbankpresentatie slagerij

In deze module leer je een ruim gamma van producten te maken die in de toonbank kunnen geplaatst worden zoals salades, wokbereidingen, braden van kip aan het spit...

slagerij toonbank

Slagerij - Modules verkoopklare gerechten

In deze module leer je eenvoudige gerechten maken zoals soepen, maaltijdsalades, stoverijen, buffetjes, ...om ze te verkopen in een slagerij.

slagerij verkoopklare gerechten

Slagerij - Modules verwerking deelstukken

In deze module leer je de eerste stappen van het uitbenen. Je werkt voornamelijk met lam, varken en kip.

vleesbewerker

Slagerij medewerker

Leer vers vlees versnijden en te verwerken tot een panklaar product, een verkoopklaar gerecht of tot charcuterie.

slagerij hapje

Uitbener - uitsnijder

Leer deelstukken en karkassen van rund, varken, lam en gevogelte versnijden, uitbenen, bewerken en opdelen.

slagerij karkas

Vleesbereider

Leer vleesbereidingen maken op basis van gemalen vlees zoals worsten, hamburgers, vinken en rollades, en op basis van niet-gemalen vlees zoals vleesbrochettes, schnitzels en gemarineerde ribbetjes.

slagerij gehakt

Vleesbewerker

Leer deelstukken uitbenen en te versnijden tot panklare producten als kotelet, tournedos en côte à l’os.

slagerij toonbank snijden

Wild- en gevogelteslager

Leer alles om als wild- en gevogelteslager aan de slag te gaan: van vlees van wild en gevogelte aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als terrines, consommés, vol-au-vent en preparé.

slagerij gevogelte
Naar boven
  • Opleidingen
  • Info en inschrijvingen
  • Locaties
  • Over ons
  • Samenwerken
  • Contact
  • Infomomenten
  • Moodle
  • Vacatures
  • Nieuws
  • Pers
  • © 2025 Provincie Antwerpen - CVO Vitant
  • Cookieverklaring
  • Privacy
  • Toegankelijkheidsverklaring
  • Over deze website

Volg ons:

  • facebook
  • linkedin
  • instagram
  • © 2025 Provincie Antwerpen - CVO Vitant
  • Cookieverklaring
  • Privacy
  • Toegankelijkheidsverklaring
  • Over deze website

Volg ons:

  • facebook
  • linkedin
  • instagram