Assistent slager (sneltraject 12 weken) In dit sneltraject volg je 12 weken dagonderwijs en stomen wij je klaar tot Assistent slager. Je behaalt het certificaat van Slager distributie. Werkzoekenden kunnen dit traject gratis volgen via de VDAB.
Slager - spekslager Leer alles om als slager aan de slag te gaan: van vlees aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als gehakt, patés, salami, vol-au-vent en ossenstaartsoep.
Slager - spekslager (sneltraject 2-jarig) Leer alles om als slager aan de slag te gaan: van vlees aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als gehakt, patés, salami, vol-au-vent en ossenstaartsoep.
Slager distributie Wil je aan de slag als slager in een supermarktketen of de distributiesector, dan is deze opleiding iets voor jou!
Slagerij - culinaire gerechten Wil je kant-en-klare maaltijden of meer verfijnde culinaire gerechten aanbieden als slager? Dat leer je in deze opleidingsmodules.
Slagerij - Module Aankoop-, verkoop-, voorraadbeheer slagerij Volg de theoretische module Aankoop-, verkoop-, voorraadbeheer en leer hoe je een slagerij kan uitbaten.
Slagerij - Module Deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden In deze module van Slagerij leer je deelstukken uitbenen, ontvetten en bijsnijden.
Slagerij - Module Karkassen uitsnijden en versnijden In deze module van Slagerij leer je de eerste handelingen van het uitbenen. Je krijgt meerdere deelstukken om uit te benen.
Slagerij - Module Panklaar maken vers vlees In deze module leer je vlees verwerken naar worsten, chipolata's, burgers, vinken, schnitzels, cordon bleus, ... Je maakt en dresseert je eigen gourmetschotel.
Slagerij - Module Portioneren van vlees In deze module leer je om uitgebeende deelstukken van gevogelte, varkens, runderen, lam, kalf maar ook paard, wild, exotisch vlees, konijnen, …te versnijden.
Slagerij - Module Toonbankorganisatie en -verkoop Je leert een toonbank correct te vullen met kant-en-klare gerechten, vers vlees, vleeswaren, salades,... Tevens leer je ook vleeswaren te snijden en klanten correct te bedienen.
Slagerij - Module Toonbankpresentatie slagerij In deze module leer je een ruim gamma van producten te maken die in de toonbank kunnen geplaatst worden zoals salades, wokbereidingen, braden van kip aan het spit...
Slagerij - Modules verkoopklare gerechten In deze module leer je eenvoudige gerechten maken zoals soepen, maaltijdsalades, stoverijen, buffetjes, ...om ze te verkopen in een slagerij.
Slagerij - Modules verwerking deelstukken In deze module leer je de eerste stappen van het uitbenen. Je werkt voornamelijk met lam, varken en kip.
Slagerij medewerker Leer vers vlees versnijden en te verwerken tot een panklaar product, een verkoopklaar gerecht of tot charcuterie.
Uitbener - uitsnijder Leer deelstukken en karkassen van rund, varken, lam en gevogelte versnijden, uitbenen, bewerken en opdelen.
Uitbener - uitsnijder - EVC-Traject Werk je al lang als slager of als uitbener in een vleesverwerkingsbedrijf maar mis je nog een officieel bewijs Uitbener-uitsnijder? Laat via dit EVC-traject je competenties officieel erkennen.
Vleesbereider Leer vleesbereidingen maken op basis van gemalen vlees zoals worsten, hamburgers, vinken en rollades, en op basis van niet-gemalen vlees zoals vleesbrochettes, schnitzels en gemarineerde ribbetjes.
Vleesbewerker Leer deelstukken uitbenen en te versnijden tot panklare producten als kotelet, tournedos en côte à l’os.
Wild- en gevogelteslager Leer alles om als wild- en gevogelteslager aan de slag te gaan: van vlees van wild en gevogelte aankopen tot verwerken tot verkoopbare producten als terrines, consommés, vol-au-vent en preparé.