fbpx

Wetenschappen-wiskunde (ASO)

Inhoud

In deze opleiding volg je de algemene vakken wetenschappen, wiskunde, Nederlands, Frans, Engels, aardrijkskunde en geschiedenis. Daarnaast krijg je extra uitbreidingen in wetenschappen en wiskunde.
In de uitbreiding wetenschappen bestudeer je alle facetten van levende en niet-levende materie. Je leert over onderzoeksmethodes en je past deze ook toe.
In de uitbreiding wiskunde krijg je onder meer algebra, meetkunde, analyse, kansrekenen en statistiek.

Voor wie?

Als je grote belangstelling hebt voor wetenschappelijke vakken, abstract kan denken, een brede interesse hebt voor wat er in de wereld en de wetenschap gebeurt, is Wetenschappen-wiskunde een goede keuze. Wie Algemeen Secundair Onderwijs (ASO) wil volgen, engageert zich voor het totaalpakket. Je moet bereid zijn om actief, zelfstandig en nauwkeurig te studeren.

Voor volwassenen vanaf 18 jaar die hun diploma secundair onderwijs willen behalen en willen voortstuderen aan de hogeschool of universiteit.

Om te mogen starten, heb je een getuigschrift tweede graad ASO, KSO of TSO nodig. Heb je dat niet? Dan start je in het voortraject.

Duur van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2.040 lestijden en duurt gemiddeld 2 jaar. Vrijstellingen kunnen je traject verkorten.

Prijs

Als je nog geen diploma secundair onderwijs hebt, betaal je geen inschrijvingsgeld.  Per module betaal je dan wel een bijdrage voor het cursusmateriaal. Daarnaast moet je ook rekenen op kosten voor de aankoop van handboeken, een rekenmachine, vervoer…

Heb je wel al een diploma secundair onderwijs, dan betaal je 1,50 euro inschrijvingsgeld per lestijd. Je vindt de kostprijs per module in de bijlage 2 van ons centrumreglement. Je betaalt in dat geval geen bijdrage voor het cursusmateriaal. Kosten zoals de aankoop van handboeken, een rekenmachine, vervoer,… zijn wel mogelijk.

“Een aangename school, waar de mens écht centraal staat. Heel toffe leerkrachten die enthousiast voor de klas staan, vriendelijke medewerkers op het secretariaat en een diverse groep cursisten zijn het recept voor een geslaagde leeromgeving.”

Robin

“Een op en top professionele begeleiding door vakbekwame en gepassioneerde leerkrachten. Op CVO Vitant – Campus Maalboot is er ruimte om verantwoordelijkheid te nemen voor het eigen leren.”

Dirk

Waar en wanneer?

Campus Maalboot

Maalbootstraat 19
2660 Hoboken
03 825 78 78

Lesmomenten:
Je kan deze opleiding overdag volgen. Je start met de opleiding in september of februari.

INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN

Campus Maalboot

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier.

Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, elke werkdag tussen 8.30u en 16.30u, op het nummer 03 825 78 78.

Omdat we een traject uitwerken op jouw maat, kan je niet inschrijven per telefoon, fax, post of e-mail.

Hoe dan wel? Kom naar een infomoment waar we ons aanbod voorstellen. Na een algemene presentatie krijg je informatie op maat tijdens een persoonlijk gesprek. We maken meteen ook een afspraak voor enkele vrijstellingsproeven.

Andere opleidingen die je mogelijk ook interesseren

opstapIan Segal/CVO Vitant