Premies en kortingen
In sommige gevallen is het mogelijk dat je recht hebt op vrijstelling of vermindering van inschrijvingsgeld.
Wie is gedeeltelijk vrijgesteld?
- werkzoekenden (of ten laste van)
- mensen met een handicap (of ten laste van)
Wie is volledig vrijgesteld van inschrijvingsgeld?
- wie een leefloon krijgt (of ten laste van)
- asielzoekers met materiële hulp
- schoolverlaters in hun wachttijd
- gedetineerden in een Belgische strafinrichting
- minderjarigen die les volgen aan het secundair volwassenenonderwijs in het kader van de samenwerking tussen de Centra voor Deeltijds Beroepssecundair Onderwijs en de Centra voor Volwassenenonderwijs
Krijg je een leefloon van het OCMW? Vraag bij het OCMW een attest aan dat je een leefloon ontvangt en “tot op heden en zolang zij aan de voorwaarden voldoet”. Het is belangrijk dat het OCMW deze formulering gebruikt. Brengt het attest mee bij je inschrijving. Opgelet: het attest mag niet ouder zijn dan 30 dagen op het moment van de inschrijving.
Krijg je een ziekte- of invaliditeitsuitkering? Vraag een attest aan bij de mutualiteit of RIZIV. Breng het attest mee bij je inschrijving. Opgelet: het attest mag niet ouder zijn dan 30 dagen op het moment van de inschrijving.
Ben je ten laste van een ouder die werkzoekend is, een leefloon krijgt bij het OCMW of een ziekte- of invaliditeitsuitkering krijgt? Om recht te hebben op vermindering moet je 2 documenten meebrengen op het moment van je inschrijving:
- verklaring op eer ‘ten laste van’ de uitkeringgerechtigde werkzoekende (dit document vraag je aan via het secretariaat van CVO Vitant)
- attest van RVA of uitbetatingsinstelling (vakbond, hulpkas), OCMW, mutualiteit of RIZIV
Opgelet: deze documenten mogen niet ouder zijn dan 30 dagen op het moment van de inschrijving.