fbpx

Zet je beroepservaring om in een erkend certificaat!

Werk je al lang in een slachterij of heb je al jaren ervaring als reisleider, maar mis je het officiële certificaat? Dan kun je terecht bij CVO Vitant!

Dit schooljaar start de Vlaamse overheid met een pilootproject rond het Erkennen Van Competenties – kortweg EVC. Via een EVC-traject kan je een officieel certificaat behalen en aantonen dat je vanuit jouw praktijkervaring alle competenties hebt om aan de beroepskwalificatie te voldoen.  Tot nu toe kon je dat certificaat enkel behalen als je een opleiding volgde.

Bij CVO Vitant kan je inschrijven voor twee EVC-trajecten: Uitbener–Uitsnijder en Gids/Reisleider. Je legt dan een reeks ‘assessments’ af waarin we testen wat je kent en kunt (jouw ‘competenties’). Slaag je daarin, dan behaal je het officiële certificaat, dat net hetzelfde is als wat je na de opleiding zou krijgen.

Gratis voor kandidaten

CVO Vitant heeft van het Vlaams ministerie van Onderwijs de goedkeuring ontvangen om een EVC-Testcentrum op te starten. Ook twee andere CVO’s in Vlaanderen – Het Perspectief in Gent en Cervo-Go in De Panne – zitten als Testcentrum mee in het pilootproject.

In het pilootproject ontwikkelt het onderwijsteam van CVO Vitant de standaarden en de proeven die de kandidaat in het EVC-traject moet afleggen. Na de testreeksen geven we onze aanbevelingen door aan het ministerie van Onderwijs.

Omdat het om een pilootproject met de Vlaamse overheid gaat, is deelname aan de tests momenteel gratis. Je moet je dan wel inschrijven ten laatste op 25 oktober voor gids/reisleider oktober of voor 31 oktober 2019 voor uitbener-uitsnijder.

Meer info:

EVC-traject voor Uitbener-Uitsnijder
EVC-traject voor Gids/Reisleider