fbpx

Maatregelen coronavirus bij CVO Vitant: Vragen & Antwoorden

Update 24/08/2020

Ook in het schooljaar 2020-2021 volgt CVO Vitant de maatregelen van de overheid tegen de verspreiding van het coronavirus.

Op onze campussen is een mondmasker verplicht, ook in de klas.

Contactonderwijs is weer toegelaten. Dat betekent dat je les volgt op onze campussen. Afhankelijk van de opleiding die je kiest en de richtlijnen van de overheid daarover, volg je maximum 50% van je lessen in afstandsonderwijs.

Verder treffen we op de campussen de nodige veiligheidsmaatregelen, zoals voldoende ontsmettingsgel, aangepaste bewegwijzering…

Ben je al cursist en hebben je vragen hierover? Stel ze in de eerste plaats aan je leerkracht via het elektronisch leerplatform Moodle. Heb je problemen met Moodle, contacteer dan onze Moodle helpdesk via moodle@cvovitant.be.

Ben je nog geen cursist maar wil je graag bij ons starten? Vraag dan meer informatie hierover tijdens de inschrijvingen.

Veel gestelde vragen

Mogen de lessen op de campussen weer starten?

We volgen de richtlijnen vanuit de overheid. Contactonderwijs mag weer. Cursisten volgen in het schooljaar 2020-2021 maximum 50% van de lessen via afstandsonderwijs. Hoeveel uren ze in afstandsonderwijs volgen, verschilt per opleiding. Informeer je via de leerkracht of leertrajectbegeleider.

Ik geraak niet op Moodle of ondervind andere problemen met Moodle. Wat moet ik doen?

Stuur een berichtje naar onze Moodle helpdesk, via moodle@cvovitant.be

Kan ik op stage gaan?

De stages en het werkplekleren kunnen dit jaar doorgaan, behalve bij een zware heropflakkering van het virus.

Ik geniet van het Vlaams Opleidingsverlof/krijg het groeipakket/heb een vrijstelling van VDAB. Wat betekenen de uren in afstandsonderwijs voor mij?

Er is geen gevolg zolang je maar aan alle evaluaties, zoals taken en toetsen, deelneemt.

Welke invloed heeft het opschorten van de lessen op het aantal uren Vlaams Opleidingsverlof (VOV) waar ik recht op heb?

Het opschorten van de lessen heeft geen enkele invloed op het aantal uren Vlaams Opleidingsverlof VOV. Het aantal uren VOV waarop je recht hebt is gelijk aan het aantal uren van de module(s) met een maximum van 125 uren per schooljaar. Het aantal uren dat je aanwezig/afwezig bent in de les telt niet. Het is enkel de deelname aan het examen dat telt voor het behoud van het recht.

Meer informatie