Cursisten bakken 17de eeuwse Begijnenvlaai

publish date
10.11.2024

Cursisten van CVO Vitant en OLO-Rotonde vzw lieten hun creativiteit en vakmanschap zien door een authentieke Begijnenvlaai te bakken naar een 17de-eeuws recept. Het Ruusbroecgenootschap van de Universiteit Antwerpen daagde iedereen uit als onderdeel van de festiviteiten rond hun 100-jarig bestaan. Onze cursisten tonen met projecten als deze niet alleen hun talent, maar ook hun passie. 

Begijnenvlaai groepsfoto

In 2025 viert het Ruusbroecgenootschap zijn 100e verjaardag. In aanloop van het feestjaar daagt het onderzoekscentrum van de Universiteit Antwerpen iedereen uit om een Begijnenvlaai te bakken.  De Begijnenvlaai, een culinaire voorloper van de cheesecake, combineert smaken zoals jonagold, gember, kaneel en peperkoek. 

De cursisten bakkerij van CVO Vitant - OLO-Rotonde vzw gingen aan de slag en maakten de heerlijke 17de eeuwse vlaai klaar!

Begijnenvlaai

Iedereen welkom bij CVO Vitant

Samen met OLO-Rotonde vzw organiseert CVO Vitant zowel een bakkerij als een horeca opleiding op maat.  OLO-Rotonde vzw is ondernemend in zorg voor mensen met een beperking sinds 1974 en erkend als vergunde zorgaanbieder door het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap. 

CVO Vitant streeft ernaar om in de mate van het mogelijke alle opleidingen inclusief te maken. En dat lukt zeker. Met een persoonlijk gesprek bekijken we steeds wat mogelijk is.

In de specifieke lessen bakkerij en horeca met OLO-Rotonde vzw, zetten we extra (vrijwillige!) zorgbegeleiders in. Zo krijgt iedereen de kans om zijn of haar passie te beleven!

Klik hier voor meer informatie over deze opleidingen of mail naar onthaalteam@olo-rotonde.be.