ASO Humane wetenschappen
In deze opleiding volg je naast wiskunde, Nederlands, Frans, Engels, aardrijkskunde, biologie, fysica, chemie en geschiedenis ook vier modules humane wetenschappen:
- Organisatie en samenhang: in deze module bestudeer je organisaties van klein (bijvoorbeeld het gezin) tot groot (bijvoorbeeld de EU). De inhouden sluiten aan bij sociologie en politieke wetenschappen.
- Identiteit en normering: in deze module vind je vooral psychologie terug.
- Communicatie en expressie: deze module gaat over verschillende vormen van communicatie, waaronder media en kunst.
- Onderzoekscompetentie: in deze module voer je zelfstandig een onderzoek over een humaan wetenschappelijk onderwerp.
Voor wie?
Voor volwassenen vanaf 18 jaar die hun diploma secundair onderwijs willen behalen en willen verder studeren aan de hogeschool of universiteit.
Om te mogen starten, heb je een getuigschrift tweede graad ASO, KSO of TSO nodig. Heb je dat niet? Dan start je in een voortraject.
Hoelang duurt de opleiding?
De opleiding bestaat uit 1.860 lestijden en duurt gemiddeld 1,5 jaar. Vrijstellingen kunnen je traject verkorten.
Wanneer heb ik les?
Je kan deze opleiding overdag volgen. Je start met de opleiding in september of februari.
Waar heb ik les?
De lessen vinden plaats op Campus Maalboot.
Hoeveel kost de opleiding?
Als je nog geen diploma secundair onderwijs hebt, betaal je geen inschrijvingsgeld. Per module betaal je wel een bijdrage voor het cursusmateriaal. Daarnaast moet je ook rekenen op kosten voor de aankoop van handboeken, een rekenmachine, vervoer…
Heb je wel al een diploma secundair onderwijs, dan betaal je 1,50 euro inschrijvingsgeld per lestijd. Je vindt de kostprijs per module in de bijlage 2 van ons centrumreglement. Je betaalt in dat geval geen bijdrage voor het cursusmateriaal. Kosten zoals de aankoop van handboeken, een rekenmachine, vervoer… zijn wel mogelijk.
Studiebegeleiding
Ontdek hier welke begeleiding op maat we voorzien.
Meer weten?
Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, elke weekdag tussen 8.30u en 16.30u, op het nummer 03 825 78 78.