Ijsbereider
Tijdens de opleiding leer je niet alleen roomijs en sorbets bereiden. Je wordt ook een krak in het maken van ijstaarten en coupes. Ook gebakjes als eclairs en madeleines komen aan bod. Kortom alles wat je moet weten om in een ijssalon aan de slag te gaan.
De opleiding Ijsbereider bestaat uit zes modules:
Startmodules - instapvrij:
- Consumptie-ijs en sorbet
- Beslagen
- Vet- en kookdegen
- Ijstaarten en ijscreaties
- Organisatie (banket)bakkerij en aanverwante producten
- Verkoop (banket)bakkerij en aanverwante producten
In onze opleidingsfolder lees je welke modules we wanneer organiseren
Lees meer over Djordy, onze cursist die de 'Beste Ijsbereider van België 2023' werd!
Voor wie?
Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten.
Hoelang duurt de opleiding?
De opleiding telt in totaal 440 lestijden, verspreid over zes modules. Je kiest zelf – of met de hulp van onze studiebegeleiders – welke modules je tijdens een semester volgt en op welke dagen, en bepaalt zo de duur van je opleiding.
Je kan ook kiezen om 1 of enkele modules te volgen. Je moet wel steeds starten met de basismodules.
Wanneer en waar heb ik les?
Je kan deze opleiding overdag of ’s avonds volgen. Je start met de opleiding in september of februari.
De lessen vinden plaats op Campus PIVA.
Hoeveel kost de opleiding?
Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig
Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.
Meer weten?
Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.