Transport- en logistiek medewerker

Transport- en logistiek medewerker

In deze opleiding leer je de basiskennis en -vaardigheden om mee te zorgen voor de organisatie van goederentransport via weg, water, spoor of lucht. Contacten met klanten of chauffeurs, het correct invullen van de vereiste transportdocumenten… Je leert het allemaal. Om te werken in deze internationale omgeving leer je ook vlot communiceren in het Nederlands, Engels, Frans en Duits. 

Na de opleiding kan je aan de slag in de transport- en logistieke sector als administratieve kracht. Je opties zijn enorm breed: douanedeclarant, medewerker dispatching, transportplanner…  

Als je deze opleiding combineert met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je je diploma secundair onderwijs. 

Voor wie? 

Voor volwassenen vanaf 18 jaar. 

Bij inschrijving testen we of je voldoende basiskennis hebt van een aantal algemene vakken (Nederlands, Frans, Engels, wiskunde en ICT) om in te stappen in deze opleiding. Zo niet, volg je eerst modules uit de opleiding Aanvullende Algemene Vorming.  

Hoelang duurt de opleiding? 

De opleiding bestaat uit 940 lestijden en duurt 1,5 jaar. Vrijstellingen kunnen je traject verkorten.  

Wanneer heb ik les? 

Je kan deze opleiding overdag volgen. Je start met de opleiding in september of februari. 

Waar heb ik les? 

De lessen vinden plaats op Campus Maalboot. Je rondt de opleiding af met een stage.

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur, met een maximum van 300 euro per semester. Reken ook op kosten voor de aankoop van handboeken, een rekenmachine, vervoer… 

Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.  

Studiebegeleiding 

Ontdek hier welke begeleiding op maat we voorzien.  

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, elke weekdag tussen 8.30u en 16.30u, op het nummer 03 825 78 78. 

Leestip! Oud-cursist Dirk vertelt hier over de job die hij dankzij de opleiding vond.

logo VDAB

Volg de opleiding via de VDAB

De opleiding is gratis als je volledig werkloos bent én geselecteerd wordt door de VDAB.  Bovendien zijn er ook andere financiële voordelen mogelijk zoals verplaatsingsvergoeding en kinderopvangvergoeding. Als je voltijds gaat studeren, ontvang je ook nog steeds je uitkering van de RVA en krijg je een vrijstelling van beschikbaarheid.

Voor meer informatie kan je terecht bij Ryad Guerti, Bemiddelaar VDAB via telefoonnummer 03 270 78 43 of e-mail ryad.guerti@vdab.be.

Sfeerbeelden uit de opleiding Transport- en logistiek medewerker

2