Chef de partie - Wereldkeuken vis, schaal- en schelpdieren

???module.educationItem.label.themes???
Vitant vis wereldkeuken

Ontdek de ultieme culinaire ervaring met de Chef de partie-specialisaties! Deze opleidingen richten zich op het werken met één specifiek product, waarbij elk gerecht draait om het perfecte hoofdbestanddeel. Je leert gerechten te bereiden op het niveau van toprestaurants, onder leiding van gerenommeerde chefs die je de nieuwste technieken bijbrengen.

Bij deze module van Chef de partie kies je voor de productgroep vis, schaal- en schelpdieren. Alle gerechten draaien rond dit hoofdbestanddeel. Je maakt een culinaire reis doorheen alle werelddelen. Producten, kruiden, technieken uit specifieke landen komen aan bod. Per les leer je restaurantgerechten uit een ander land klaarmaken. In deze module van Chef de partie degusteer je de gemaakte gerechten met je chef en medecursisten.

Vitant vis wereldkeuken

Voorbeelden uit het gevarieerde lesprogramma:

  • Spanje o.a. tapas, visballetjes met Sofrito, gazpacho met ansjovis  
  • Japan  o.a. sushi, sashimi , Japanse sojabonensoep
  • Italië o.a. pasta vongolé, ravioli met venkel en langoustine, gnocchi met gebakken rode poon, gekookte asperges met carpaccio van zalm met basilicumdressing, verse pizza met kreeft
  • China o.a. loempia met krab en sweet chili , dimsum met garnalen en varkensvlees
  • Griekenland/Roemenië o.a. oesters met garnituur, Saramura met wrakbaars 
  • Arabische gerechten o.a. gevulde brickdeeg met wijting en harissa, geparfumeerde zeebaars met groene kruiden en Marrokaans brood 
  • Duitsland  o.a. snoekbaarsfilet met crème van pompoenpitolie, forelfricassé uit Altmühltal
  • Scandinavië  o.a. aardappelsalade met haring en dille, zalm met granaatappel en spruitjes, Scandinavische vistaart, gravad lax / gravad lax met rode biet , pitabroodje met pulled zalm, venkelslaatje en dille-mosterdsaus
  • Spanje o.a. zarzuela, paëlla 
  • Portugal  o.a. gefruite stokvisballetjes, inktvisrijst met mosselen, gegrilde sardines 
  • Thailand  o.a. Pad Thai met scampi, Thaise mosselwok , gestoomde vis in bananenblad
  • Zuid Amerika  o.a. taco met scampi, ceviche, beignets van maïs, empañadas met zeevruchten 
  • Azië  o.a. samosa’s met vis , gekarameliseerde tijgergarnaal, Indonesische viscurry
  • Amerika o.a. Amerikaanse crabcakes met tartaar van tomaten, lobsterroll met dragonmayonaise, clam chowder 

Voor wie? 

De specialisaties van Chef de partie kan je volgen na het behalen ven het certificaat 'Hulpkok'. Je doorloopt dus eerst de basistechnieken in Keukenmedewerker, en daarna de modules van Hulpkok.

Heb je al diploma's, certificaten of uitgebreide ervaring in de horeca? Contacteer dan het secretariaat om te bekijken of je in aanmerking komt voor vrijstellingen en meteen kan starten met deze gespecialiseerde modules!

Hoelang duurt de opleiding? 

De module Chef de partie Wereldkeuken duurt 1 semester.  Je ontvangt dan een deelcertificaat.

Wil je het eindcertificaat behalen van Chef de partie, dan volg je de 4 modules van 1 productgroep. Alle informatie over Chef de partie vind je op deze overzichtspagina.

Wanneer en waar heb ik les? 

Deze module organiseren we in het schooljaar '24-'25 semester 2. Je volgt les op dinsdagnamiddag van 13.50u tot 17.30u. De lessen vinden plaats op Campus PIVA. 

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig. In onze opleidingsfolder staat de kostprijs per module. Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.