Hulpkok - Bistronagrechten
Een heerlijk nagerecht sluit elke maaltijd perfect af. In de cursus Bistronagerechten leer je de lekkerste desserts maken. Zowel zoet als hartig passeren de revue.
Bistronagerechten is één van de modules die je volgt voor het behalen van het eindcertificaat Hulpkok. De cursus bouwt verder op de basistechnieken die je hebt aangeleerd in de startmodules van Keukenmedewerker.
Voorbeelden uit het gevarieerde lesprogramma:
- American pancakes met bosbessen en esdoornsiroop
- Variatie op cakes: marmercake, appelcake, citroencake
- Chocoladerollade biscuit
- Café glace met gekarameliseerde popcorn
- Tiramisu met amaretto
- Flensjes met suzettesaus en sorbet van mandarijn
- Citroentaart met pastinaak
- Moelleux met chocolade en vanille-ijs
- Condérijst met gekonfijte abrikozen en kokoscrumble
- Kletskoppenkoekjes en vanillewafeltjes , frangipanes
- Briochewentelteefjes uit de oven met lemon curd en frambozen met vanille-ijs
- Muffins: muffins met noten, muffins met chocoladedruppels, bleuberrymuffins, muffins met banaan en walnoten
- Zelfgemaakt broodjes “ hof van Leysen”
- Mangochutney, Witloofconfituur
- Sorbet van “Gouden carolus “ met geconfijte witloofsnippers
Voor wie?
Om deze module te kunnen volgen, moet je het certificaat ‘Keukenmedewerker’ behaald hebben.
Hoelang duurt de opleiding?
De module Bistronagerechten duurt 1 semester.
Wanneer en waar heb ik les?
Je kan deze opleiding overdag of ’s avonds volgen. Je start met de opleiding in september of februari. De lessen vinden plaats op Campus PIVA.
Hoeveel kost de opleiding?
Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig
Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.
Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.
Meer weten?
Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.