Slager distributie
Tijdens de opleiding Slager distributie leer je deelstukken en karkassen versnijden en te verwerken tot verkoopbare producten zoals chipolata’s, filets, gehakt en gourmetschotels. Daarnaast geven we je ook de technieken mee voor de verkoop en presentatie aan de toonbank.
In totaal bestaat deze opleiding uit 5 modules:
- Eenvoudige verwerking en deelstukken
- Verwerking deelstukken en karkassen
- Panklaar maken vers vlees
- Toonbankpresentatie slagerij
- Toonbankorganisatie en -verkoop slagerij
Voor wie?
Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten.
Hoelang duurt de opleiding?
De opleiding telt in totaal 400 lestijden, verspreid over vijf modules. Je kiest zelf welke modules je tijdens een semester volgt en op welke dagen, en bepaalt zo de duur van je opleiding.
Je kan deze opleiding ook in dagschool via een sneltraject van 12 weken.
Wanneer en waar heb ik les?
Je kan deze opleiding overdag of ’s avonds volgen op Campus PIVA. Je start met de opleiding in september of februari.
In onze opleidingsfolder zie je welke modules we organiseren in het schooljaar '24-'25. Heb je interesse in andere modules? Laat dit dan zeker aan ons weten. We zetten jou dan op de (vrijblijvende) wachtlijst en verwittigen jou wanneer de we module organiseren.
Hoeveel kost de opleiding?
Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig.
Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.
Meer weten?
Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.