Chef de partie - Wereldkeuken vlees, wild en gevogelte

???module.educationItem.label.themes???

Ontdek de ultieme culinaire ervaring met de Chef de partie-specialisaties! Deze opleidingen richten zich op het werken met één specifiek product, waarbij elk gerecht draait om het perfecte hoofdbestanddeel. Je leert gerechten te bereiden op het niveau van toprestaurants, onder leiding van gerenommeerde chefs die je de nieuwste technieken bijbrengen.

Bij deze module van Chef de partie kies je voor de productgroep vlees, wild en gevogelte. Alle gerechten draaien rond dit hoofdbestanddeel. Je maakt een culinaire reis doorheen alle werelddelen. Producten, kruiden, technieken uit specifieke landen komen aan bod. Per les leer je restaurantgerechten uit een ander land klaarmaken. In deze module van Chef de partie degusteer je de gemaakte gerechten met je chef en medecursisten.

Voorbeelden uit het gevarieerde lesprogramma:

  • Zuid-Amerika o.a. Opgevulde tortilla met geroosterde kip - tostadas de pole, Gebakken rundvlees met rode bonen en pepers, groene rijst - chili con carne, arroz verde
  • Amerika - Verenigde staten o.a. Corn dogs, Blue cheese buffalo-style chickenwings, Burgoo
  • Arabische keuken o.a. Tajine van lamsschouder met pruimen - tagine dial ibrqoq, Marokkaans brood - khubz - choebz
  • India o.a. Gembersiroop, Boterkip met naanbrood, Tandoori met kip, gepekelde groentjes en Raita
  • Italië o.a. Panzanella met gerookte ham, Gevulde olijven, Polpettine aubergine - rund
  • Griekenland o.a. Griekse gehaktballen in tomatensaus – soutzoukakia, Griekse geit - stifado
  • Portugal o.a. Kip feijoada - feijoada de frango, Francesinha
  • Oosters o.a. Sweet chilli saus, Gefrituurde wontons en casavecrackers
  • Duitsland o.a. Duitse worstsoep - deutsche wurstsuppe, Schwäbische maultaschen
  • Thailand o.a. Phad Thai met kip, Thaise loempias, Panang curry van lam met tilda rijst en pittige vissaus
  • Turkije o.a.Turks gevuld flatbread met kip – gozleme, Börek met gehaktvulling
  • Dominicaanse republiek o.a. Queso Fundido con Chorizo, Empanadas de Pollo A la Parmesana
  • Japan o.a. Spicy miso noodle beefsoep, buta shiso maki, Japanse rijst
  • Iran o.a. Khoresh Gheymeh Bademjan, Shireen Palauw, Tahchin ba morgh
  • Indonesië o.a. Rendang, Babi pangang met gepekelde spitskool en wortel en cassavecracker
  • Spanje o.a. Setas a la plancha con jamón, Albóndigas con salsa de miel

Voor wie? 

De specialisaties van Chef de partie kan je volgen na het behalen ven het certificaat 'Hulpkok'. Je doorloopt dus eerst de basistechnieken in Keukenmedewerker, en daarna de modules van Hulpkok.

Heb je al diploma's, certificaten of uitgebreide ervaring in de horeca? Contacteer dan het secretariaat om te bekijken of je in aanmerking komt voor vrijstellingen en meteen kan starten met deze gespecialiseerde modules!

Hoelang duurt de opleiding? 

De module Chef de partie Wereldkeuken duurt 1 semester.  Je ontvangt dan een deelcertificaat.

Wil je het eindcertificaat behalen van Chef de partie, dan volg je de 4 modules van 1 productgroep. Alle informatie over Chef de partie vind je op deze overzichtspagina.

Wanneer en waar heb ik les? 

Deze module organiseren we in het schooljaar '24-'25 semester 2. Je volgt les op maandagavond of dinsdagavond van 18.10 u. tot 21.50u. De lessen vinden plaats op Campus PIVA. 

Hoeveel kost de opleiding? 

Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig. In onze opleidingsfolder staat de kostprijs per module. Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies. 

Meer weten? 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.