fbpx

Basisjaar gids/reisleider

Inhoud

De opleiding Gids/Reisleider start met enkele basismodules. In deze modules verdiep je je in geschiedenis, kunst, cultuur en geografie. Ook de toeristische sector, multiculturaliteit, communicatie en storytelling komen aan bod. Met deze kennis op zak zet je ook de eerste stappen in het gidsen en rondleiden van groepen.

Voor wie?

Iedereen vanaf 18 jaar kan met de basismodules Gids/Reisleider starten.

Belangrijk: Na de basisopleiding Gids/Reisleider stroom je door naar een van de specialisatiemodules (finaliteiten). Om te starten in een finaliteit, moet je geslaagd zijn voor het basisjaar Gids/Reisleider én slagen voor een screening van 1 vreemde taal voor gidsen, of 2 vreemde talen voor reisleiders. Vrijstelling van deze test is mogelijk onder voorwaarden.
Aan het einde van de finaliteit leg je in diezelfde taal een taalexamen af (1 taal voor gidsen, 2 talen voor reisleiders), met inbegrip van vakjargon.

Om erkend te worden als Gids of Reisleider, slaag je zowel voor het basisjaar als voor een van de finaliteiten.

Duur van de opleiding

De basisopleiding bestaat uit 280 lestijden, verdeeld over 5 modules.

Prijs

De totale kostprijs is samengesteld uit het inschrijvingsgeld (€1,50 per lesuur) en een bijdrage voor het cursusmateriaal.

Kijk na of je in aanmerking komt voor een vrijstelling of vermindering van het inschrijvingsgeld, of een opleidingspremie. Je kan geen gebruik maken van  betaald educatief verlof  of van  opleidingscheques.

Waar en wanneer?

Campus PIVA

Desguinlei 244
2018 Antwerpen
03 242 26 19

Lesmomenten:
Je hebt les op maandag- en woensdagavond van 18u30 tot 22u00. Er zijn meerdere uitstappen gepland, voornamelijk in het weekend.

INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN

Campus PIVA Antwerpen

Voor info kan je ons telefoneren op het nummer 03 242 26 19  of  mailen info@cvovitant.be.

Heb je nog een vraag? Stel ze via dit invulformulier.

Andere opleidingen die je mogelijk ook interesseren

gids
gids
gids
gids
gids
gids
gids