Slagerij - Module Ontvangstcontrole en panklaar maken wild en gevogelte

???module.educationItem.label.themes???
slagerij gevogelte

Heb je interesse in wild-en gevogelte? Leer in deze praktische module het versnijden van veder- en haarwild zoals reebok, everzwijn, konijn, haas, wilde eend, kip, fazant, patrijs, kwartel, duif, gans... Onze professionele lesgevers leren jou het verwijderen van de vacht of vederdracht tot het verdelen in de juiste delen. Verwerk het vlees naar worsten, hamburgers, gehakt, vinken, braadstukken, paté, vol au vent .. Leer marineren met de juiste kruiden en maak een lekkere wildfond van everzwijn, parelhoen of fazant. Er komt ok een gastspreker langs met een theorieles over de jacht.

In deze module bespreek je heel wat diverse soorten wild-en gevogelte:

  • hertachtigen: eland, edelhert, damhert, sikahert, witstaarthert, rendier, ree, muildierhert..
  • hoorndragend wild: wild zwijn; bizon, gems, wild schaap, steenbok, antilope, springbok...
  • klein wild: hazen en wilde konijnen
  • vederwild: fazant, parelhoen, patrijs, kwartel, kalkoen..
  • ruigpoothoenders: auerhaan, parelhoender, hazelhoen, gans, loopvogel, struisvogel
  • kip, duif

Je leert het wild- en gevogelte versnijden en maakt er panklare producten van:

  • gehakt
  • worsten (natuurdarmen versus kunstdarmen), chipolata
  • hamburger en vinken van everzwijn, parelhoen, ...
  • cordon bleu, schnitsel
  • fond van patrijs, kip, everzwijn, konijn, gans..
  • paté van haas, 
  • voorbereiding roken
  • wildgourmet

Deze module is onderdeel van de opleiding Wild- en gevogelteslager. Wie een module volgt, ontvangt een deelcertificaat. Deze module is instapvrij, voorkennis is niet nodig. Opgelet: deze modules worden niet elk schooljaar ingericht.

Wie zich nog verder wil specialiseren in het maken van culinaire gerechten met wild- en gevogelte, kan deze 2 culinaire modules volgen: basis: eenvoudige verkoopklare gerechten en specialiteiten verkoopklare wild- en gevogeltegerechten.

Voor wie? 

Iedereen vanaf 16 jaar die aan de voltijdse leerplicht heeft voldaan, kan met deze opleiding starten. 

Hoelang duurt de opleiding? 

Voor deze module volg je gedurende 1 semester 1 avond les.

Wanneer heb ik les?

De module Ontvangstcontrole en panklaar maken wild- en gevogelte wordt ingericht in schooljaar '25-'26 in semester 1 van september tot januari. Je volgt dan les op woensdagavond van 18.30u tot 22.10u.

Waar heb ik les?

Je hebt les op campus PIVA.

uitbener