Chef de partie - Wereldkeuken groenten, fruit en kruiden

Chef de partie groenten, fruit en kruiden
Of je vegetariër of veganist bent of net niet, feit is dat je met groenten, fruit en kruiden de lekkerste gerechten op tafel kan toveren. Wie deze Chef de partie volgt, verrast al zijn of haar gasten met smaakbommetjes. Bovendien zorgt deze duurzame keuze voor topgerechten die in geen enkel modern restaurant mogen ontbreken.
- Natuurlijke smaken goed voor je gezondheid
Van de frisse, zoete smaak van fruit tot de hartige, aardse tonen van groenten en de aromatische kracht van kruiden — deze ingrediënten brengen de natuurlijke smaken van je gerechten naar een hoger niveau. Het gebruik van kruiden zoals basilicum, tijm, of rozemarijn voegt complexiteit en diepte toe aan je culinaire creaties. Door de rijkheid aan vezels, vullen deze gerechten je buik, geven je energie en zorgen ervoor dat je langer een verzadigd gevoel hebt. Kruiden zoals munt en gember bevorderen je spijsvertering en ondersteunen een gevoel van welzijn.
- Duurzaam en milieuvriendelijk
Bovendien hebben deze ingrediënten vaak een lagere ecologische voetafdruk dan dierlijke producten. Ze vergen minder middelen zoals water en energie om te produceren, wat ze tot een duurzamere keuze maakt voor het milieu. Door meer plantaardig te koken, help je de impact van je voeding op het milieu te verkleinen en draag je bij aan een duurzamere voedselproductie.
Module Wereldkeuken
Wereldkeuken is een gevorderde module van Chef de Partie. Je maakt een ware culinaire ontdekkingstocht doorheen alle delen van de wereld.
Bij de module Wereldkeuken ligt de focus op het bereiden van gerechten uit alle delen van wereld. Producten, kruiden, technieken uit specifieke landen en werelddelen komen aan bod. In deze modules degusteer je de gemaakte gerechten met je medecursisten.
Voorbeelden uit het gevarieerde lesprogramma:
- xxxxxx
Voor wie?
De specialisaties van Chef de partie kan je volgen na het behalen ven het certificaat 'Hulpkok'. Je doorloopt dus eerst de basistechnieken in Keukenmedewerker, en daarna de modules van Hulpkok.
Heb je al diploma's, certificaten of uitgebreide ervaring in de horeca? Contacteer dan het secretariaat om te bekijken of je in aanmerking komt voor vrijstellingen en meteen kan starten met deze gespecialiseerde modules!
Hoelang duurt de opleiding?
De module Chef de partie restaurantgerechten duurt 1 semester. Je ontvangt dat een deelcertificaat.
Wil je het eindcertificaat behalen van Chef de partie, dan volg je de 4 modules van 1 productgroep. Alle informatie over Chef de partie vind je op deze overzichtspagina.
Wanneer en waar heb ik les?
XXX
Hoeveel kost de opleiding?
Je betaalt 1,50 euro per lesuur. Reken ook op kosten voor de aankoop van cursusmateriaal en grondstoffen. Je hebt ook geschikte praktijkkledij en een materiaalset nodig. In onze opleidingsfolder staat de kostprijs per module. Informeer of je in aanmerking komt voor vrijstellingen van inschrijvingsgeld, kortingen en premies.
Meer weten?
Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier. Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, van maandag tot donderdag van 10u tot 21u en op vrijdag van 10u tot 15u, op het nummer 03 242 26 19.