fbpx

EVC-Traject Gids/Reisleider

ERKENNING VAN JOUW PRAKTIJKERVARING? HET KAN!

Ben jij al lang actief als gids en ga je regelmatig op pad met een groep? Merk je dat de sector jouw opgebouwde competenties niet volledig erkent of heb je nog geen officiële gidsenkaart? Ben je ervan overtuigd dat je wel degelijk over alle competenties beschikt om deze erkenning in de wacht te slepen?

Dan is een EVC-traject (Erkennen Van Competenties) misschien wel iets voor jou!

WAT?

Met EVC kan je competenties zichtbaar maken voor jezelf en voor anderen en kan je je competenties die je in de loop der jaren hebt opgebouwd laten testen bij een erkend EVC-testcentrum. Voor het beroepskwalificerend EVC-traject Gids zijn CVO Vitant en CVO Groeipunt erkend als testcentrum.

Als je geslaagd bent op alle competenties van het EVC-traject voor Gids en dus hebt aangetoond dat je de competenties uit de beroepskwalificatie hebt verworven, dan krijg je een bewijs van beroepskwalificatie Gids. Als je niet slaagt voor het EVC-traject, maar wel voor een aantal competenties uit de beroepskwalificatie, dan krijg je een bewijs van competenties.

Je kan deze bewijzen gebruiken voor vrijstellingen in een opleiding, direct op de arbeidsmarkt of om je gidsenkaart aan te vragen.

HOE?

Ben je er van overtuigd dat jij voldoende ervaring heb als gids? Neem dan contact op met CVO Vitant in Antwerpen of met CVO Groeipunt in Gent. Je legt een vastgelegd traject af van assessments, volgens vastgelegde EVC-standaarden, om te beoordelen of je inderdaad alle competenties onder de knie hebt.

Is dat het geval, dan verkrijg je nadien het bewijs van beroepskwalificatie Gids.

PRIJS?

De totale kostprijs van de proeven is door de overheid vastgelegd op €120 (€60 voor cursisten die in aanmerking komen voor vermindering van inschrijvingsgeld).

PRAKTISCH 

  • Testcentrum: CVO Vitant – Campus PIVA, Desguinlei 244, 2018 Antwerpen
  • Infomoment: donderdag 27 januari 2022 van 19 tot 20u
  • Inschrijven en start assessments: donderdag 3 februari 2022
  • Duurtijd assessments: 8 weken
  • Data assessments: te bepalen in onderling overleg met de assessoren
  • Meer informatie? Mail naar Tamara Ingels op tamara.ingels@cvovitant.be

Opgelet: het aantal kandidaten is beperkt tot 10. De directie behoudt zich het recht om de EVC-procedure niet op te starten bij onvoldoende kandidaten.

Andere opleidingen die je mogelijk ook interesseren

gids
gids
gids
gids
gids
gids
gids