fbpx

Transport- en logistiek medewerker

Inhoud

Het project Duaal Leren van CVO Vitant loopt met de steun
van het Europees Sociaal Fonds

Als transport- en logistiek medewerker sta je mee in voor de organisatie van het goederentransport via weg, water, spoor of lucht. Je hebt contacten met klanten en chauffeurs, vult transportdocumenten in en beheert magazijnen, orders en voorraden. Je bent flexibel, kan problemen aanpakken en zoekt zelf naar oplossingen. De haven van Antwerpen heeft voor jou weinig geheimen. Je uitgebreide talenkennis is een belangrijke troef aangezien je werkt in een internationale context.

Onze opleiding biedt je een degelijke basiskennis van de organisatie en werking van de transport- en logistieke sector. Je raakt vertrouwd met de bijhorende documenten en met de rechten en plichten van de verschillende betrokkenen. Je geraakt bedreven in het werken met verschillende softwareprogramma’s en leert vlot communiceren in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.

Door de combinatie van deze beroepsopleiding met de opleiding Aanvullende Algemene Vorming, behaal je een volwaardig diploma secundair onderwijs. Hiermee verhoog je niet alleen je kansen op werk en een hoger loon, maar kan je ook starten in het hoger onderwijs.

We bieden deze opleiding aan als duaal traject, waarbij je ongeveer de helft van de tijd leert op school én de rest van de tijd leert op de werkvloer.

Voor wie?

Voor volwassenen vanaf 18 jaar.

Bij inschrijving wordt getest of je voldoende basiskennis hebt van een aantal algemene vakken (Nederlands, Frans, Engels, wiskunde en ICT) om in te stappen in het project Duaal leren.

Duur van de opleiding

We bieden deze opleiding aan als duaal traject. Dat betekent dat je zowel op school als op de werkvloer kennis en vaardigheden leert.

Bij inschrijving wordt je basiskennis (Nederlands, Frans, Engels, wiskunde en ICT) getest. Heb je nog niet genoeg basiskennis, dan start je met de Aanvullende Algemene Vorming en stap je later in de beroepsopleiding in.

Prijs

Je betaalt 1,50 euro per lesuur, met een maximum van 300 euro per semester. Reken ook op kosten voor de aankoop van handboeken, een rekenmachine, vervoer…

Afhankelijk van je situatie, kom je mogelijk in aanmerking voor een vrijstelling of vermindering van het inschrijvingsgeldopleidingscheques, een opleidingspremie of betaald educatief verlof.

Behaal je via deze opleiding je diploma secundair onderwijs? Dan kun je het inschrijvingsgeld volledig terugvragen aan de overheid.

Ben je werkloos? Dan is het ook mogelijk om deze opleiding vergoed te krijgen via VDAB, mét behoud van je werkloosheidsuitkering. Vraag na of je deze opleiding via het OKOT-traject mag starten bij VDAB.

Bé Govers, cursiste Transportbediende: “‘We gaan veel op bedrijfsbezoek met onze klas. Heel interessant om zo’n blik achter de schermen te krijgen. De machines, de schepen… alles is heel indrukwekkend.”

Waar en wanneer?

Campus Maalboot

Maalbootstraat 19
2660 Hoboken
03 825 78 78

Lesmomenten:
Je kan deze opleiding overdag volgen. Je start met de opleiding in september of februari.

INLICHTINGEN EN INSCHRIJVINGEN

Campus Maalboot 

Heb je nog een vraag? Stel ze via het contactformulier.

Je kan ook telefoneren tijdens de openingsuren, elke weekdag tussen 9 en 16u, op het nummer 03 825 78 78.

Omdat we een traject uitwerken op jouw maat, kan je niet inschrijven per telefoon, fax, post of e-mail.

Hoe dan wel? Kom naar een infomoment waar we ons aanbod voorstellen. Na een algemene presentatie krijg je informatie op maat tijdens een persoonlijk gesprek. We maken meteen ook een afspraak voor enkele vrijstellingsproeven.

Andere opleidingen die je mogelijk ook interesseren

opstapIan Segal/CVO Vitant
medisch bediende
opstapIan Segal/CVO Vitant
opstapIan Segal/CVO Vitant
medisch bediende
opstapIan Segal/CVO Vitant